Alakoulu

22042013012

Yhdistyksen toiminnan keskuksena toimii Köpbackan kylän entinen alakoulu joka joulukuusta 2013 lähtien on kyläyhdistyksen omistuksessa.
Köpbackan entinen alakoulu, jossa on toiminut kansakoulun alaluokat, on yhä kaikkien kyläläisten, entisten kyläläisten ja heidän ystäviensä käytössä.
Kyläyhdistys kokoontuu alakoululla paitsi kokouksiin,myös merkkipäivien,, erilaisten juhlien ja talkootöiden merkeissä.
Kyläyhdistys tekee työtä, jotta alakoulu säilyisi sekä , erilaisten juhlien ja talkootöiden merkeissä,
sekä kulttuurihistoriallisesti tärkeänä rakennuksena, että olisi myös tulevaisuudessa paikka, jossa kyläläiset voivat viihtyä yhdessä. tärkeänä rakennuksena,

Alakoulun saneeraus 2019,   katso kuvia: Alakoulun saneeraus 2019

Koulurakennus on kyläläisten talkoilla rakentama vuonna 1884 ja voidaan vielä tänä päivänä katsoa kylien  sydämeksi .  Koulutoiminta lakkasi vuonna 1970, kaupat on suljettu ja elämä kyläteiden varsilla on muuttunut. Kyläyhdistyksessä kyläläiset ovat löytäneet toinen toisensa ja työskentelevät ylläpitääkseen hyvää kylähenkeä.

Köpbackan kyläyhdistys löytyy myös facebookista julkisena ryhymänä. Klikkaa tästä ja lue lisää.

Svenska Kulturfonden ja Finlands hembygdsförbund”:lta saamamme avustukset on nyt käytetty ja alakoulun suuret peruskorjaukset saatettu loppuun.

Ahkera, keskimäärin kuuden hengen talkooryhmä, on kesän aikana luonut uuden, nykyaikaisen ja tarkoituksenmukaisen keittiön. He ovat työskennelleet joka tiistai toukokuun lopusta lokakuun alkuun ja nyt voimme kaikki iloita kauniista j viihtyisästä keittiöstä.

Valmistelut keittiön peruskorjausta varten aloitettiin jo kesällä 2018 kun uusi WC rakennettiin. Tänä vuonna aloitettiin purkamalla vanha WC, tyhjentämällä keittiö sisustuksesta, purkamalla lattia ja korvaamalla se uusilla lankuilla. Uusi seinä ja käyntiaukko keittiöön on rakennettu ja kaappeja ja keittiökoneita on asennettu. Vaikka suurin osa töistä on tehty talkoilla niin myös ammattimiehiä on hyödynnetty, pääosin LVI- ja sähkötöihin ja puuseppä on rakentanut kaapit mittatilaustyönä.

Kohta kahdenkymmenen vuoden epämukavassa ja epäkäytännöllisessä vanhassa koulukeittiössä työskentelyn jälkeen ”keittiöhenkilökunta” on nyt saanut toimivat tilat.

Se joka nyt haluaa vuokrata pienet mukavat tilat perhejuhliinsa tai kokoustilaksi on sydämellisesti tervetullut.

Suuri kiitos kaikille jotka ovat uskoneet hankkeeseemme ja tukeneet meitä kaikissa yhteyksissä vuosien mittaan. Jokainen panos, pieni tai suuri, on arvokas.

 

Alakoulun saneeraus 2018 ,  katso kuvia: Alakoulun saneeraus 2018

Ensimmäinen osa saneeraustöistä alakoululla on valmis ja tahdomme kiittää kaikkia osallistuneita.

Kiitos avustusten jotka saimme  Svenska Kulturfonden ja Finlands hembygdsförbund:lta olemme voineet suoriutua saneerauksesta. Kiitos avustuksistanne.

Taitavat talkootöihin osallistuneet Hannu Vuojärvi, Kari Tenhunen, Affe Lindroos, Jukka Lönnqvist, Nisse Elfström ja Palle Lindroos, jotka ovat uhranneet monta ihanaa kesäpäivää tarkoituksenmukaisemman kokoontumis huoneiston hyväksi. Kiitos myös Jocke Hällforsille joka kaivoi ojan vesi ja viemäriputkille talkootyönä. Suuri kiitos kuuluu myös urakoitsijoille jotka ovat suorittaneet rakennus- putki- ja sähkötyöt uudessa WC-tilassa ja puusepälle joka on valmistanut uudet ovet salin ja’ keltaisen huoneen’väliin.

Meillä on nyt liikuntarajoitteystävällinen WC , pieni mutta käyttökelpoinen siivouskomero,  säilytystila pöydille ja tuoleille, laajennettu eteinen ulkovaatesäilytystiloineen ja kaksoisovi salin ja ’kelteisen huoneen’ välillä joka voidaan avata ja sulkea tarpen mukaan.

Olemme anoneet lisää tukia keittiön saneeraamiseksi kesällä 2019

, erilaisten juhlien ja talkootöiden merkeissä.
Kyläyhdistys tekee työtä, jotta alakoulu säilyisi sekä kulttuurihistoriallisesti tärkeänä rakennuksena, että olisi myös tulevaisuudessa paikka, jossa kyläläiset voivat viihtyä yhdessä.