Tervetuloa Köpbackan kyläyhdistyksen kotisivuille!

Vuoden 2019  tilkkutäkki  arpajaisten voittajat
Tilkkutäkki, Inge Waihe, tyyny, Marina Uusimäki, Maj-Lis Lindfors, Anna-Greta Holmström, Ulla Stjernvall, pöytäliina, Tapani Salonen, leikkuulauta, Anders Skogberg, Eija Söderholm, linnunpönttö, Pirjo Keskisaari-Grahn, Atte Rinne, Mikael Hurmerinta, kakku, Laura Tenhunen, Smilla Öst


Alakoulun saneeraus 2018

Ensimmäinen osa saneeraustöistä alakoululla on valmis ja tahdomme kiittää kaikkia osallistuneita.

Kiitos avustusten jotka saimme  Svenska Kulturfonden ja Finlands hembygdsförbund:lta olemme voineet suoriutua saneerauksesta. Kiitos avustuksistanne.

Taitavat talkootöihin osallistuneet Hannu, KariT, Affe, Jukka, Nisse ja Palle, jotka ovat uhranneet monta ihanaa kesäpäivää tarkoituksenmukaisemman kokoontumis huoneiston hyväksi. Kiitos myös Jockelle joka kaivoi ojan vesi ja viemäriputkille talkootyönä. Suuri kiitos kuuluu myös urakoitsijoille jotka ovat suorittaneet rakennus- putki- ja sähkötyöt uudessa WC-tilassa ja puusepälle joka on valmistanut uudet ovet salin ja’ keltaisen huoneen’väliin.

Meillä on nyt liikuntarajoitteystävällinen WC , pieni mutta käyttökelpoinen siivouskomero,  säilytystila pöydille ja tuoleille, laajennettu eteinen ulkovaatesäilytystiloineen ja kaksoisovi salin ja ’kelteisen huoneen’ välillä joka voidaan avata ja sulkea tarpen mukaan.

Olemme anoneet lisää tukia keittiön saneeraamiseksi kesällä 2019.


Köpbackan kyläyhdistys perustettiin 19. marraskuuta 2000 ja toimii Köpbackan, Haravankylän, Varvin ja Svenäsin kylien alueilla. Yhdistyksen pääasiallinen tehtävä on säilyttää vanha alakoulu asianmukaisessa kunnossa, luonnollisena toiminta ja kokoontumispaikkana kyläläisille. Kiinteistö oli Loviisan kaupungin  omistuksessa  marraskuuhun vuonna 2013 saakka. Silloin allekirjoitettiin kauppakirja jolla yhdistyksestä tuli koulurakennuksen omistaja.

Koulurakennus on kyläläisten talkoilla rakentama vuonna 1884 ja voidaan vielä tänä päivänä katsoa kylien  sydämeksi .  Koulutoiminta lakkasi vuonna 1970, kaupat on suljettu ja elämä kyläteiden varsilla on muuttunut. Kyläyhdistyksessä kyläläiset ovat löytäneet toinen toisensa ja työskentelevät ylläpitääkseen hyvää kylähenkeä.

Köpbackan kyläyhdistys löytyy myös facebookista julkisena ryhymänä. Klikkaa tästä ja lue lisää.

 

Ajankohtaista

Turvallisuuskortti

  Turvallisuuskortti>>> Köpbacka trygghetskort_turvallisuuskortti…

Lue lisää

Muu toiminta koululla 2019

Muu toiminta koululla 2019 Oldboys-kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja aina sen viimeisenä maanantaina klo.13.00. Kerho tekee matkoja eri paikkoihin, järjestää pilkkimistä,rannalta…

Lue lisää